Svečani sastanak članova i prijatelja Fondacije Bećirević

U subotu, 29.2.2020. BZK Preporod i Fondacija porodice Bećirević su u Domu Islahijeta upriličili svečanost potpisivanja ugovora o stipendiranju sa deset uspješnih studenata iz Brčkog.

Svečanost dodjele stipendija organizirana je uoči Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine. Predsjednica Fondacije Samra Karamujić je tim povodom izjavila da je ova svečanost doprinos Fondacije i Preporoda obilježavanju ovog važnog datuma.

Predsjednica Karamujić je prisutnima predstavila razvojni put Fondacije, a potpredsjednica Fondacije porodice Bećirević Azra Dervišević je govorila o vrijednostima znanja, nauke i učenosti i potrebi društvene brige za pomaganje dobrih primjera. Saradnica Preporoda i Fondacije Meliha Đonlić je upoznala prisutne sa projektima koje je prema Međunarodnim organizacijama kandidovala Fondacija porodice Bećirević a koji se odnose na razvoj preduzetništva i organizaciju kampova fizike.   

Predsjednik BZK Preporod Brčko distrikt BiH Edin Jašarević je predstavio aktivnosti koje brčanski Preporod i Fondacija zajedno realiziraju. Promotivni katalog Fondacije porodice Bećirević prisutnima je predstavio počasni predsjednik BZK Prepord Brčko Ćazim Suljević.

Predsjednica ovogodišnje Komisije za dodjelu stipendija Fondacije Bećirević Lejla Murselović je čestitala stipendistima i pozvala Brčake da podrže ovaj projekat.

U ime Esme Bećirević, koja je zbog zdravstvenih teškoća bila spriječena prisustvovati svečanosti, prisutne je pozdravila njena sestrična Aida Tvica.

U umjetničkom dijelu programa Belmin Piskavica, član Mješovitog hora BZK Prepord Brčko, izveo je jednu klavirsku kompoziciju Ludovica Einaudija.

U znak zahvalnosti za doprinos u osnivanju Fondacije porodice Bećirević na svečanosti su kao prigodan poklon uručeni pokloni, crteži iz mape staro Brčko, akademskog slikara Mevludina Ekmečića prvom predsjedniku Fondacije Nedžadu Akšamiću, prvom potpredsjedniku Zijahu Begiću, članu Inicijativnog odbora za osnivanje Fondacije Muhamedu Huskanoviću, te Esadu Fazliću za doprinos u izradi Statuta i pravilnika Fondacije. 

Korajac CMS - Gallery sample
Korajac CMS - Gallery sample
Korajac CMS - Gallery sample
Korajac CMS - Gallery sample
Korajac CMS - Gallery sample
Korajac CMS - Gallery sample
Korajac CMS - Gallery sample